Yrkesutbildning- Kock - Ovanåker
Restaurang och Livsmedel
Klassrum, dag, 600 poäng
Kursbeskrivning
Denna utbildning vänder sig till dig som vill arbeta som kock. Här är utbildningen för dig som vill ha goda chanser till jobb och gillar matlagning. Under utbildningen blandas teoretiska moment med praktiska. Du får lära dig allt från grunder och fördjupning i kokkonst till maskin och verktygshantering på ett säkert sätt i ett metodkök, men även råvaruhantering och hur du på bästa sätt skapar smakfulla och näringsriktiga maträtter. Din APL (arbetsplatsförlagt lärande), under utbildningen ger dig en bra kontakt med näringslivet och ger dig de där extra kunskaperna om branschen som gör dig extra attraktiv på arbetsmarknaden.
Studiestöd
Utbildningen är en kommunal vuxenutbildning och kostnadsfri för dig som elev. Du betalar endast för din studielitteratur. Den berättigar även till studiestöd, läs mer om detta på www.csn.se.
Bifoga betygskopior på eventuella tidigare studier. Utbildningen genomförs förutsatt att deltagarantalet fylls. Ev. frågor besvaras av vägledningen i din hemkommun.
Förkunskapskrav
Yrkespaket med kurser från restaurang- och livsmedelsprogrammet utformat för arbete med matlagning i offentlig eller privat restaurangverksamhet, minst 800p, eller motsvarande kunskaper.
Ämnes-/kursplan
RLXABR
Anmälningskod
KOCK-O
Skolform
Gymnasial utbildning
Extern länk
Antal Kursstarter: 1